Miten uudistat keittiön alle 1000€:n, 500€:n, ja 100€:n budjetilla?Kevään myötä tervetullut auringonvalo on ihana asia. Se valaisee mieltä, sydämiä ja kotia. Sälekaihdinten välistä tunkeutuessaan valo voi tuoda esiin myös asioita, joita et ehkä haluaisi huomata, kuten repsottavat kaapinovet, kuluneet maalijäljet, kolhut ja halkeamat. Olisiko vihdoin aika keittiörempalle?

Listasimme sisustussuunnittelijaksi valmistuvan Hanna Helperin, ja yli 30v. keittiökalusteiden ja -remonttien parissa toimineen toimarimme Jounin kanssa 6 vinkkiä, joiden avulla suunnitella ja toteuttaa unelmakeittiö kolmessa eri hintaluokassa, laadusta tinkimättä.

Alle 1000€

Mikäli vanhat keittiön rungot ovat hyvässä kunnossa ja käytännölliset, on keittiökalusteiden ovien vaihto helppo ja edullinen ratkaisu. Ovia valitessa kannattaa myös vaihtaa saranat päivitettyihin malleihin, jotta ovet pysyvät hyvässä kunnossa pitkään. Suosituimpia ja käyttöiältään kestävimpiä saranoita ovat hidastavat pikalukitussaranat, joissa on monipuoliset säätövarat. Hyväksi todettuja toimittajia saranoille ovat esimerkiksi Hahle ja Sawo Design. 

Suomalaisten kestosuosikki keittiöväreissä on valkoinen. Me Musticalla toimitamme Hahlen ovia, ja heiltä löytyy useampikin vaihtoehto valkoisista ovista. Kevään 2018 trendikkäin malli on perinteinen "talonpoika", meidän kielellä Hilla. Mikäli haet keittiöösi lämmintä eleganssia ja tyylikkyyttä, suosi vaaleaa tammea. Persoonaa ja piristystä tuovat kevään trendivärit tummansininen, terracotta ja vihreä. 

 

Sisustussuunnittelua opiskelevan Hannan sommittelemat ovet kevään trendiväreistä. Vasemmalta katsottuna terracotta, tummansinen ja vihreä.

Alle 500€


Vaihtamalla keittiön tasot saat kohennettua yleisilmettä nopeasti. Keskikokoisen keittiön uudet tasot kustantavat normaalisti 200-400€. Juuri nyt suosituimpia tasovaihtoehtoja ovat tumma ja vaalea tammi, valkoinen marmori, betoni ja hiilenmusta. Tasot ovat helppo vaihtaa itse, mutta kotiremontoija tarvitsee putkimiehen suorittamaan hanan ja viemäreiden irroituksen, sekä uudelleenkytkennän.
Toinen vaihtoehto on vaihdattaa keittiön ala- ja yläkaappien välinen välitilamateriaali. Suosittu ja edullinen tapa on valita mieluinen tapetti, tarra tai kuva, ja päällystää se lasilla. Me Musticalla teetämme välitiloihin sopivia lasiratkaisuja sekä hoidamme tarvittaessa myös asennuksen.

Alle 100€

  • Vedinten vaihto

Yllättävä ja edullisin keino muuttaa keittiön yleisilmettä: vaihda pelkät ovien kahvat! Vaihtoehtoja on kymmeniä (ellei satoja), ja tämän hetken suosituimpia malleja ovat nahkaiset ja antiikkiset, hieman rustiikkiset vetimet. 


  • Pura kokonaan yläovet pois
ja täytä hyllyt kauniilla astioilla, reseptikirjoilla ja koriste-esineillä. Tämä on juuri nyt niin in.

  • Vaihda osa yläkaapeista puisiin hyllyihin
Tällä hetkellä suositaan avaraa keittiötilaa, ja astiat sekä muut aiemmin kaappeihin piilotetut välineet saavat tulla näkyviin. 


Näillä ohjeilla pääset toivottavasti hyvään alkuun kevään keittiörempan suhteen. :) Vaikka Musticalla päätuotteemme ovatkin liukuovet, meillä on pitkä kokemus myös keittiöasioissa ja autamme mielellämme unelmiesi keittiön suunnittelussa, toteutuksessa ja asennuksessa. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla asiakaspalvelu@mustica.fi, puhelimella 03 777 1470, tai tule poikkeamaan myymälässämme Tampereella Kolmenkulmalla (Sileesuonkatu 6). Voit myös vierailla verkkosivuillamme www.mustica.fi

Nähtäillään! 

💙 Hanski
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

3+1 kertaa ihana ladonovi!

Yritysvideon tekeminen Powtoonilla